NAIROBI (IKA)

Novi biskup Rumbeka Christian Carlassare, misionar komobonijanac, koji je u noći 25. travnja napadnut vatrenim oružjem, poziva na molitvu i brigu o njegovu narodu, prenosi Vatican News.

Dvije još uvijek neidentificirane naoružane osobe upale su prošle noći u Rumbeku u Južnom Sudanu u stan biskupa Carlassarea te mu nekoliko puta pucale u noge. Nakon prve liječničke pomoći koju su mu u bolnici u Rumbeku pružili liječnici talijanske organizacije ‘Liječnici s Afrikom Cuamm’, biskup Carlassare je prevezen u Jubu, a potom, zbog gubitka velike količine krvi, na transfuziju u Nairobi, u Keniji. Čini se da je izvan životne opasnosti.

Nemojte moliti toliko za mene, nego za narod u Rumbeku koji trpi više od mene, kazao je mons. Carlassare istaknuo je u izvještaju o napadu odgovornima za kombonijanske misionare u Italiji. Vjernici u Rumbeku, gradu u kojemu su većina pripadnici Dinka, jedne od najbrojnije etničke skupine u Južnom Sudanu, primili su ga kao upravitelja biskupije 16. travnja, nakon što je papa Franjo toga 43-godišnjega misionara imenovao biskupom 8. ožujka ove godine. Riječ je o najmlađem talijanskom biskupu postavljenom na čelo biskupije koju je već prije vodio jedan kombonijanski misionar, o. Cesare Mazzolari. Još uvijek nije poznat povod napada na biskupa Carlassarea.