/ mp

Glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić prošle je godine dobio nagradu Hrvatskog katoličkog društva povodom 40. obljetnice aktivnog novinarskog djelovanja, i to upravo u Glasu Koncila te za izuzetan doprinos katoličkome novinarstvu kroz novinarsko i uredničko djelovanje.

Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu odlukom kardinala Bozanića dobiva novog rektora mr. Željka Faltaka po njegovom povratku sa studija u Rimu koji je u toj službi naslijedio mr. Anđelka Košćaka, svećenika Varaždinske biskupije.

Don Damir Stojić razriješen je službe studentskog kapelana na Sveučilištu u Zagrebu te je imenovan župnikom u župi Duha Svetoga u Zagrebu – Jarun, a zamjenjuje ga don Mario Bobić koji je razriješen službe župnog vikara u župi Duha Svetoga u Zagrebu – Jarun.

Novim nadbiskupskim tajnikom i pročelnikom Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije postaje Tomislav Šagud, a dosadašnji pročelnik mr. Borna Puškarić imenovan je župnikom moderatorom u župi sv. Blaža u Zagrebu.

Kanonikom Prvostolnog kaptola zagrebačkog postaje mons. Zlatko Koren koji je razriješen službe župnika moderatora u župi sv. Blaža u Zagrebu, kao i službe povjerenika za pastoral braka i obitelji.

Ostala imenovanja i razrješenja u Zagrebačkoj nadbiskupiji pročitajte OVDJE.