NIJE DOPUŠTENO DIJELJENJE SLIKA I TEKSTA BEZ DOPUŠTENJA VLASNIKA,TJ.ADMINISTRATORA OVE ŽUPNE STRANICE.
Na žalost ovu objavu počinjemo sa ovom zabranom radi jučerašnjeg medijskog razapinjanja neretvanskih župa,među njima i naše,kao i pokušaja zametanja podjela i svađe između biskupa i svećenika,a da nisu provjerene sve činjenice. Na žalost u tome su se našli i neki naši lokalni mediji koji ovakvim objavama i lažima samo gube povjerenje svojih čitatelja. Ali takve objave najviše govore o njima i njihovim namjerama.
Lijepo je i svečano danas bilo u našoj župi, a vjerujemo i u ostalim župama našeg dekanata i to možda baš zbog ovih medijskih natpisa još svečanije, jer teško je slomiti vjernički duh. Prvu pričest je primilo osmero djece iz naše župe. Ponovili su krsna obećanja pred svojom župnom zajednicom,roditeljima i župnikom. Od danas imaju tu milost primati živog Isusa. Na početku je predstavnik roditelja sve nazočne pozdravio,a djeca su svojim recitacijama zahvalila Bogu i roditeljima na današnjem danu. Župnik je u propovijedi spomenuo današnju nedjelju Dobrog pastira. Naglasio je da je ovo dan koji su djeca iščekivala. Dan je ovo silaska Isusa u prvoj pričesti u nevina dječja srca,rekao je don Dražen. Isus kao dobri pastir želi da se svi ljudi spasu,da nitko ne propadne. Spasenju ljudskih duša doprinose duhovna zvanja i molitva. Na žalost u mnogim našim domovima molitva pomalo nestaje. Ustupa mjesto tehnici,mobitelima i televiziji. Zato je krajnje vrijeme da se promijenimo,rekao je župnik,da uvidimo koje su prave vrijednosti u našim životima. Radostan je ovo dan za prvopričesnike,nastavio je župnik,a nagrada je za roditelje jer su svoju djecu doveli do ovog cilja. I nastavite odgajati svoju djecu po Božjim zakonima i nećete strahovati za njihovu budućnost,rekao je župnik roditeljima. A djeci je poručio da slušaju i poštuju svoje roditelje i starije. Na kraju im je poželio da ih sve čuva Isus-dobri pastir i neka ih sve skupa kroz život prati njegov blagoslov.
Čestitamo svim prvopričesnicima i njihovim obiteljima na današenjem danu. Također čestitamo i svima onima koji nose ime Marko,jer danas im je imendan. Neka vas sve skupa prati mir i dobro.