Predsjednik Republike, Zoran Milanović, iznenada je napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima zbog natpisa na majici jednog od okupljenih. Naime, jedan sudionik protokola bio je obučen u odoru sa znakom HOS-a.

“Jedan sudionik se skinuo u odoru sa znakom ‘Za dom spremni’ i ja u tome ne želim sudjelovati. To je namjerna provokacija, smatram to gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ubuduće gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati. Premijera i predsjednika sabora razumijem, oni moraju” – izjavio je Milanović.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule kod spomen-obilježja “Kristalna kocka vedrine” obilježena je 25. obljetnica VRO Bljesak. U obilježavanju su sudjelovali predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Akcijom Bljesak je nakon 4 godine okupacije oslobođena zapadna Slavonija te uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji.

Na obilježavanje je došao i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Izvor: narod.hr