Odvratan antikatolički napad dogodio se u crkvi u indijskom gradu Bangaloreu.

Nadbiskup Bangalorea, Peter Machado, objavio je da su nepoznati počinitelji uništili, oštetili i vandalizirali oltar te razbili vratašca tabernakula, najsvetijeg mjesta u crkvi.

Potom su po podu crkve razbacali posvećene hostije, za koje katolici vjeruju da su pravo Tijelo i Krv Isusa Krista, stoji u priopćenju

Vatican News javlja da se incident dogodio 20. siječnja u crkvi sv. Franje Asiškog u Bangaloreu. Župnik, fra Sathish Kumar, prijavio je slučaj policiji te je istraga u tijeku.

“Ovo je doista svetogrdan čin!”, napisao je nadbiskup.

“Iznimno sam uznemiren i užasnut te duboko ožalošćen da je oskvrnut Gospodin Isus Krist koji je prisutan u Presvetoj euharistiji, koja se čuva u tabernakulu u crkvi.”

Dodao je kako ovaj čin ne utječe samo na župu, nego na religijske osjećaje svih u nadbiskupiji te katolika diljem svijeta.

Nadbiskup Machado odlučio je stoga proglasiti dan pokore u crkvama i samostanima, zatraživši da danas, 24. siječnja, svi vjernici sudjeluju “u danu nadoknade kako bi se na izniman način slavio, obožavao i veličao euharistijski Gospodin.”

Također je pozvao na molitvu za one koji su napravili ovaj odvratni čin.

Uz dan pokore, svećenici i kapelani na javno će štovanje i klanjanje izložiti Presveti oltarski sakrament i to na najmanja 12 sati u svim crkvama i samostanima u nadbiskupiji.

Tino Krvavica | Bitno.net