ZAGREB (IKA)

Trenutačno je potvrđeno ukupno 1704 osoba zaraženih koronavirusom, a 415 osoba je ozdravilo. Dosad je preminula trideset i jedna osoba, objavljeno je 14. travnja na mrežnoj stranici koronavirus.hr.

Trenutačno su na respiratoru 34 osobe. Dosad je obavljeno ukupno 18.359 testiranja.

U Vladi RH u utorak 14. travnja predstavljen je i Digitalni asistent Andrija, koji koristi umjetnu inteligenciju da bi istodobno bio povezan s milijunima građana i svim relevantnim institucijama u borbi protiv koronavirusa.

Od početka travnja aktivan je i sustav e-Propusnica; od 6. travnja moguće je izdavanje samo e-Propusnica. Do 11 sati 13. travnja izdano je 950.608 e-Propusnica, a ukupno je odbijeno 46.935 e-Propusnica. Više o e-Propusnicama i načinu izdavanja na poveznici ovdje.

Najbolja obrana od koronavirusa je održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta. Zato se ovim mjerama zatvaraju djelatnosti u kojima je više osoba u bliskom kontaktu te se zabranjuje okupljanje više od 5 osoba. Sve trgovine koje će raditi moraju poštivati mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a HZJZ će izdati preporuke za prijevoz koje će vrijediti na nacionalnoj razini. Osobe u samoizolaciji moraju se striktno pridržavati uputa koje su im dane.