“Ja sam čovjek za život. To govore sve moje pjesme. Isključivo i jedino sam za život. S druge strane sam apsolutno protiv pobačaja…”

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u razgovoru za Dnevnik Nove TV ponovno je iznio svoj stav o pobačaju. Odgovarajući na pitanje o prijedlogu novog zakona o pobačaju, Škoro je rekao: “Ja sam čovjek za život. To govore sve moje pjesme. Isključivo i jedino sam za život. S druge strane sam apsolutno protiv pobačaja. Međutim, imate situaciju da je Ustavni sud donio rješenje prema kojemu bi zabrana bila protuustavna. To će očito trebati biti riješeno na toj relaciji između Sabora i Ustavnog suda”, objasnio je. Naposljetku je zaključio: “Ali kada ja dođem u situaciju da predlažem Ustavne suce…”

O istoj temi je govorio i prije dva mjeseca, kada je kao gost u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2” izjavio: „Ja sam protiv pobačaja, smatram da pobačaj nije kontracepcijsko sredstvo. Smatram da treba više raditi na edukaciji mladih, posebice kada je pobačaj u pitanju. Nisam za to da se time licitira, posebice kada se govori o tim zabranama. Zabrana je zadnja instanca, do nje ima još jako puno razgovora koje moramo obaviti. A ako zabranu treba donijeti, donijet će je hrvatski Sabor.“

Inače, Škoro je na Novoj TV jučer komentirao i pitanje vjerskih obilježja u javnim prostorima. “Ja sam katolik. Pitate krivu osobu. Ja nemam ništa protiv križa, nikada nisam imao i neću imati. Krivu osobu pitate”, započeo je Škoro. Bago je nastavio: “Znači, samo grb Republike Hrvatske?” Škoro je odgovorio: “Grb Republike Hrvatske, zašto ne. Križ, zašto ne? Zbog čega ne?” Bago je nastavio: “Sekularna smo država.” Škoro je zaključio: “Sekularna smo država, ali svatko ima pravo odlučiti o prostoru u kojem radi.”

Rašeljka Zemunović | Bitno.net