Avioprijevoznik Swiss Air Lines prekinuo je suradnju s tvornicom čokolade Läderach jer je vlasnik povezan s kršćanskom organizacijom koja zagovara život i obitelj.

Läderach je više od 10 godina opskrbljivao avioprijevoznika malim kutijama čokolade koje su putnici dobivali u znak pažnje. Nakon nekoliko mjeseci negativnih napisa u medijima, avioprijevoznik Swiss Air Lines odlučio je prekinuti sve odnose s proizvođačem čokolade koji se nedavno proširio na Sjevernu Ameriku, otvorivši prodavaonice u gradovima New Yorku i Torontu.

Zrakoplovna tvrtka je objavila da će do travnja 2020. godine izbaciti sve poslastice koje je Läderach izradio.

Članak objavljen u švicarskom časopisu Beobachter navodi da homoseksualci čine značajan broj zaposlenika u toj zrakoplovnoj tvrtki.

Vlasnik tvornice čokolade podržava Hod za život

Jürg Läderach, vlasnik tvornice čokolade, predsjednik je evangeličke organizacije Christianity for Today (hrv. Kršćani za danas) sa sjedištem u Švicarskoj. Izvršni direktor Johannes Läderach također je u odboru te organizacije, prenosi Life site news.

Organizacija je, između ostalog, jedan od sponzora Hoda za život koji se svake godine održava na različitim lokacijama u Švicarskoj. Prošle je godine više od 1.200 zagovornika prava na život sudjelovalo u hodu u Zürichu, najvećem gradu u Švicarskoj.

Na svojoj internetskoj stranici organizacija ističe da obitelj – koja se sastoji od muškarca i žene u braku i njihove djece – čini temelj stabilnog društva, posebice ako se taj odnos hrani Božjom riječju.

Osim toga, organizacija zagovara zaštitu života od začeća do prirodne smrti te poziva na prenošenje kršćanskih vrijednosti djeci. Organizacija tvrdi da su roditelji prvi učitelji svoje djece – to je činjenica koju škole trebaju uzeti u obzir.

Ljevičari pozvali na bojkot

U listopadu su ljevičarski aktivisti maslačnom kiselinom napali Läderachovu prodavaonicu u Baselu u Švicarskoj. Snažan neugodan miris maslačne kiseline može izazvati nadražaj dišnog sustava, mučninu i povraćanje. Nakon napada prodavaonica u Baselu morala se zatvoriti na dva dana. Njemačke novine Junge Freiheit izvijestile su da se vandalizam dogodio u sedam pojedinačnih prodavaonica.

U prosincu su homoseksualci stajali ispred jedne Läderachove prodavaonice, gdje su se grlili i ljubili. Skupina mladih socijalista pozvala je na bojkot protiv Läderacha.

U Njemačkoj je jedna od glavnih homoseksualnih lobističkih organizacija poručila: „Jedan oblik prosvjeda bio bi, recimo, da hoteli i restorani odluče izbaciti Läderachove proizvode iz svog asortimana i jasno navedu razlog“. Samo nekoliko dana kasnije, avioprijevoznik Swiss Air Lines odlučio je upravo to i učiniti.

Vlasnik: Žao nam je što se sukob odvija nauštrb zaposlenika

Johannes Läderach, izvršni direktor tvornice čokolade, komentirao je bojkot u intervjuu iz prosinca: „U Švicarskoj će poslovanje i dalje rasti u 2019. godini, ali imamo klijente koji više ne kupuju od nas. S druge strane, u prodavaonicu su nam došli novi klijenti, kojima je žao što se sukob odvija nauštrb zaposlenika“.

Iz tvornice poručili: “Mi isto zapošljavamo homoseksualce, samo nam se mišljenja razilaze!”

Mladi je direktor porekao tvrdnju da je protiv homoseksualaca ili žena.

„Mi isto zapošljavamo homoseksualce. Ne ispitujemo ih. Ja sam prisustvovao događaju umrežavanja homoseksualaca jer sam htio čuti što LGBTQ pokret ima protiv Läderacha. Tamo sam im objasnio da nam se možda razilaze mišljenja o istospolnom braku ili pitanju početka života. Ali to ne znači da imam nešto protiv homoseksualaca. Läderach ima nultu toleranciju prema diskriminaciji“.

Povodom 25. obljetnice organizacije Christians for Today održane 2017. godine Jürg Läderach prisjetio se njenih početaka: „U 1990.-ima se praktički u cijelome svijetu kontinuirano srozavao opći moral. Mala skupina mladića i djevojaka osjetila je potrebu da stane u obranu kršćanskih vrijednosti u politici i društvu“.

Osnivači organizacije uvidjeli su, nastavio je Läderach, „nužnost zagovaranja biblijskih vrijednosti na način koji ne odražava pripadnost nekoj stranci ili vjerskoj denominaciji. U tu svrhu osnovali su organizaciju Christians for Truth (hrv. Kršćani za istinu). Udruga je najprije pokrenuta u Južnoj Africi, a zatim se proširila na Europu, gdje su 1992. godine gotovo istodobno osnovane organizacije u Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Švicarskoj“. Organizacija je nedavno promijenila naziv u „Christians for Today“.

Izvor: narod.hr/Lifesitenews