PRAG (IKA)

Nakon odigranih utakmica prvoga natjecateljskog dana Europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike, 18. veljače u Pragu polufinalisti su reprezentacije: Bosne i Hercegovine, Portugala, Poljske i Slovačke, prenosi nedjalja.ba.

Slikovni rezultat za Svećenici iz BiH u polufinalu 14. europskog prvenstva

Na 14. europskom prvenstvu za svećenike nastupa 17 reprezentacija s oko 200 sudionika. Tijekom natjecateljskog dana 18. veljače koji je započeo slavljenjem mise, odigrane su sve utakmice po skupina te susreti četvrtfinala. Najbolje rezultate ostvarili su selekcije: Bosne i Hercegovine, Portugala, Poljske i Slovačke koje će susrete polufinala i finala igrati u četvrtak 20. veljače.

Momčad iz BiH osvojila je prvo mjesto u svojoj skupini pobijedivši Kosovo 8:0, Crnu Goru 4:0 i Austriju 5:0. U četvrtfinalu BiH je bila bolja od Mađarske rezultatom 1:0 te tako osigurala nastup u polufinalu protiv Portugala.

Malonogometnu reprezentaciju svećenika BiH, pod vodstvom trenera Mate Neretljaka, čini sljedeći sastav: fra Mario Jelić, fra Jure Perić, fra Davor Petrović, fra Marijo Plavčić, preč. Vladimir Pranjić, fra Jure Šekerija, fra Ivan Jaković, fra Nikola Pejčin, fra Ivan Jelić, fra Nikica Tomas, fra Ivica Tomas, fra Josip Tomas, vlč. Stjepan Didak i vlč. Dražen Kustura. S momčadi je i fizioterapeut Saša Tirić. Svećenici iz Bosne i Hercegovine aktualni su europski viceprvaci s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva igranog u Crnoj Gori.