Foto: Facebook Dan Figenwald

Narod.hr jedini je objavio ime novinara koji je uhićen zbog sumnje u pedofiliju. Riječ je o Danu Figenwaldu, koji je za Jutarnji list pisao “Skijašku patrolu Jutarnjeg lista”, a koji je u brojnim statusima objavljenim na Facebooku ismijavao vjernike, Željku Markić, Marijanu Petir, Thompsona, Zorana Marasa, Mostovce, blaženog Alojzija Stepinca…

Zbog sumnje na pedofiliju uhićen novinar Jutarnjeg lista Dan Figenwald: Zašto mediji to skrivaju?

O vjernicima i vjeronauku u školama

“Nemam apsolutno ništa protiv vjere niti vjernika. Svatko ima svoje gušte. Ja se volim nabubati sladoledom ili, još radije, dobrom čokoladom. Nekad i 50 grama, više od toga ne.
Ne mislim da je to za moj organizam bolje od klečanja na drvenim klupicama. Ali bih u detalj znao pojasniti što se događa dok ju jedem, cuclam, slamam u zubima i kad polako odlazi svojim putem.
Gledam danas vijesti, mise su i dalje glavna tema. Gledam i jednu gđu Vjernicu koja kaže da je jedva dočekala i da je osjećaj – savršen. Dakle, savršen je. Ok.
Može li mi netko pojasniti koji je točno dio savršen, ne zajebavam – baš bih volio znati. Je li to slušanje ljudi u haljinama, od kojih je barem jedan imao priliku, i tu priliku iskoristio, pipkati kakvog dječarca iz kvarta. Je li to gledanje u one freske (eto to bih razumio), možda kakva komunikacija koje, znamo, nema, ali eto, osoba misli da je ima? Je li užitak podržavati nekog tko od milodara živi stoljećima, od priloga sirotinje gradi dvorce? ili se sve svodi na gastronomski gušt, baš kao i kod mene. Ja čoksu, oni hostiju. I opet mislim da sam bolje prošao”, objavio je o vjernicima.

Protivio se vjeronauku u školama.

“Nisam siguran da razumijem. U doba mojeg djetinjstva, vjeronauk je, naravno, postojao i bio tamo gdje mu jedino može biti mjesto – u crkvi. Mnogi su išli, mnogi nisu, ali klinci su 100 % bili pristojniji nego danas. Puno pristojniji. Ok, sad je vjeronauk postao jako važan i potreban, u stvari puno važniji od obrazovanja i gura ga se klincima pod nos. Kako je onda moguće da su siroviji nego ikad, primitivniji nego ikad, nepristojniji nego ikad? Da još pojačamo te sate vjeronauka, dvaput dnevno možda”, napisao je.

O blaženom Alojziju Stepincu

“Ajmo žene, ajmo vjernice! Dajmo da ovu ljudinu proglase svecem. Frančeski, kaj se čeka?”, napisao je uz fotografiju blaženog Alojzija Stepinca.

O Željki Markić i drugima

“Fotografija stara 4. godine, u međuvremenu je Hrvatska postala puno bolje mjesti. Iskorijenili smo primitivitam, zaustavili prizivanje ustaša i NDH, birali najbolje hrvatske sinove u vladu RH. I ekonomski ojačali do te mjere da nam se divi ostatak EU”, napisao je uz fotografiju predsjednice udruge U ime obitelji, Željke Markić, i psa koji obavlja nuždu.

“Glasajmo za HDZ. Ili za Škoru. Za Markićku i Hasana. Za Skeju i njegove brčiće, za Culejeve gaće. Za desnicu, za zemlju znanja i punu košaru reformi. Za nove 4 godine kupanja u ljekovitom blatu europskog dna. Za diplome iz Mostara i Tuzle, za ZDS i Thonsona, za Bandićeve rodijake i Pripuzove projekte. Za pjevanje domovini na balkonu i pljeskanje HDZovom stožeru. Podržimo ih za bolju Hrvatsku, za Hrvatsku s ovog papira”, objavio je uz jednu fotografiju.

O Marijani Petir

“Petirka nije lagala kad je rekla da je umjerena. Doduše, limitirana je nešto preciznija riječ”, napisao je o Marijani Petir.

O Mostu

Narugao se i Mostu: “To je Hrvatska. To su rezultati glasova desničarskih primitivčina. Točno ono što zaslužujemo”.

“On drži presicu”, objavio je uz fotografiju Mire Bulja.

O Thompsonu

“Ova priča s Thompsonom je dirljiva. Otvorio se njemačkom novinaru poput periske, a ovaj zaključio: treba mu zabraniti koncerte u Njemačkoj”, pisao je o Thompsonu.

O Penavi

“Shrvalo me ovo. Korona. Pa potres. Pa Penava. Kako dalje, gdje pronaći snagu?”, objavio je o gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi.

O Zoranu Marasu

“Ova glavudža pripada Zoranu Marasu. Onom koji je optužen za ratne zločine. Zoki nije u zatvoru. A trebao je biti. Ali onda ne bi u petak mogao biti u Okučanima, ne bi mogao pokazati svoju odličnu majicu.
Proslava bez ovakvog i još stotinu sličnih akademika nije proslava. Hvala ti, ratniče. Čuvaj nas”, objavio je o Zoranu Marasu.

O dokumentarcu koji promovira homoseksualni način života

Promovirao je na Facebooku dokumentarac “Janina dugina obitelj” koji promovira homoseksualni način života.

“Eto, imate snimalicu pa ako niste pogledali Janinu duginu obitelj, pogledajte. Hrt3, 11.50”, napisao je.

Mediji dva tjedna šute

Narod.hr doznaje zapravo staru vijest, za koju na žalost ni javnost nije doznala. Zašto mediji poput Jutarnjeg lista ili Večernjeg lista za koje je radio nemaju obvezu informirati javnost o ovom slučaju, a čine to o brojnim osumnjičenima za najrazličitije druge stvari. Također, Figenwald je po svemu sudeći putem autoriteta rada za te medije pristupao djevojčicama.

Zagrebački novinar Figenwald, uhićen je početkom rujna, a putem Facebooka mamio je maloljetnu djevojčicu. Navodno je tražio od nje da se razgoliti, slika i potom mu pošalje fotografiju, a oni bi joj zauzvrat dao novac i još se pohvalio da radi za Jutarnji list. Ona ga je odbila, a on ju je dalje nagovarao.

Ogurlić odgovorio: ‘2 tjedna nismo informirali javnost da je novinar JL osumnjičen za pedofiliju – iz obzira prema žrtvi’

“S 15 neke cure idu u Milano, a neke se igraju ispred zgrade… Sve zavisi o ambicijama“, napisao je navodno u poruci.

U petak, 4. rujna uhićen je, a Zagrebačka policija, ne otkrivajući identitet uhićenog, potvrdila je za Narod.hr da je provedeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom.

“Obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Mamljenje djece za zadovoljenje spolnih potreba“ i kaznenog djela „Povreda djetetovih prava“ na štetu djeteta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu”, izvijestila nas je policija.

Na Županijskom sudu u Zagrebu dan poslije određen mu je istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Tereti ga se za kršenje članka 161. stavka 1. Kaznenoga zakona – mamljenje djece za zadovoljenje spolnih potreba za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

 

Izvor: narod.hr