Na Facebook stranici “Hrvatski katolici u Irskoj” objavljen je status koji je originalno napisao đakon iz Irske Mike Hinger. U njemu je prepričan događaj kojemu je đakon svjedočio prošle nedjelje nakon kojega je, kako kaže, ostao zadivljen svjedočanstvom vjere u stvarnu Isusovu prisutnost u Euharistiji

Foto: Facebook

“Prošli vikend za vrijeme svete mise u 10 sati slučajno sam prolio nešto Predragocjene Krvi Kristove na tepih dok je trajala sveta pričest. Odmah sam stavio purifikatorij na to mjesto tako da nitko na njega ne bi stao dok ne budem mogao očistiti to mjesto nakon svete mise. Nakon mise otišao sam u sakristiju uzeti malo vode i još jedan purifikatorij kako bih uklonio mrlju od Presvete Krvi.

Kada sam došao u lađu crkve, ondje su bile tri redovnice reda Marijine djece koje su bile na svetoj misi, a koje su klečale oko prolivene Predragocjene Krvi, pobožnim pogledom usmjerenim prema Krvi. Čekale su me da se vratim. Ja sam, zajedno s prisutnima, bio duboko dirnut svjedočanstvom vjere u stvarnu Isusovu prisutnost u Euharistiji koje su dale ove redovnice.

Jedan župljanin je bio toliko dirnut da je napravio i fotografiju i podijelio ju sa mnom… Kasnije sam razmišljao: koliko bi nas razmišljalo o tome da klekne i klanja se dok se Predragocjena Krv čisti s tepiha? Sigurno nešto nad čime se može razmišljati i meditirati… Mir svima!”

Njegov status podijelilo je više od četiri tisuće ljudi, a među brojnim komentarima izdvajamo onaj u kojem piše kako fotografija podsjeća na scenu iz filma Pasija u kojoj Majka Božja pokušava nakon bičevanja očistiti Predragocjenu Krv Kristovu.

 

This past weekend at the 10:00 Mass, I accidentally spilled some of The Precious Blood of Jesus on the carpet during…

Objavljuje Deacon Mike Hinger u Utorak, 19. studenoga 2019.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net