Uz dodatna zapažanja, utvrđeno je da je doista riječ o neobičnoj promjeni.
Relikvija svetog trna za koju se tvrdi da je pripadala Isusovoj trnovoj kruni promijenila je boju, izvijestila je biskupija Andria na jugu Italije.

Relikvija se nalazi u katedrali Uznesenja Djevice Marije od 1308. godine, a sastoji se od jednog trnja koji je tvorio krunu postavljenu na Isusovu. Do sada je trn više puta mijenjao boju, ali samo kada bi Veliki petak padao na svetkovinu Blagovijesti (25. ožujka).

– U prošlosti su se pojavljivale i kapljice krvi, zatim srebrnasto-bjelkaste izrasline od po nekoliko milimetara, pa čak i cvjetanje – napisao je u priopćenju biskup Luigi Mansi.

Budući da su crkve zatvorene, biskup Mansi odlučio je prenijeti relikviju u privatnu kapelu gdje svakodnevnu slavi misu.

– Već u prvim danima Velikog tjedna primijetio sam da trn pokazuje drugačiju boju od uobičajene te da postaje nešto svjetlija – kazao je biskup.

Stoga je pozvao stručnjake i članove Posebnog medicinsko-znanstvenog povjerenstva na promatranje. Uz dodatna zapažanja, utvrđeno je da je doista riječ o neobičnoj promjeni. Posebno je neobično to što se ove godine Blagovijest i Veliki petak nisu podudarali.

– Mislim da je ovo znak da nas Gospodin ne napušta i da nam određeni način želi pokazati svoju bliskost u ovom času kušnje u kojem smo kao Crkva i svijet okruženi brigom i strahom – rekao je biskup Mansi nadodavši kako vjeruje da se ovim Isusova Muka, na jedan način, nastavlja u mukama mnogih muškaraca i žena širom svijeta.