“Fra Stanko Romac u Splitu, u Gospe od Zdravlja, dok sam bio gvardijan (od 1997. do 2006.), često je dolazio k meni u sobu na razgovor. Između tolikih stvari pričao mi je kako je tijekom boravka u Rimu, baš za vrijeme sprovoda pape Pija XII. (u listopadu 1958. godine), odlučio posjetiti Padra Pija u San Giovanni Rotondo. Padre Pio jednog je jutra u 4 sata služio svetu misu, a zatim s njim otišao na doručak u samostan. Fra Stanko mu je pričao kako namjerava ostati u Italiji jer je u Jugoslaviju došao komunizam koji progoni Crkvu i svećenike, a zatim ga upitao što on o tome misli. Padre Pio mu je savjetovao da se vrati u Hrvatsku i bude sa svojim narodom te dodao da mu nije jasno ‘zašto svećenici i vjernici iz Hrvatske dolaze k njemu na ispovijed kad u Zagrebu imaju oca fra Antu Antića’.”

Ovo kratko svjedočanstvo zapisao je fra Ivan Režić, a njemu ga je 13. svibnja 2016. godine ispričao fra Petar Milanović Trapo.

Molitvu za proglašenje blaženim oca fra Ante Antića i za milost po njegovu zagovoru možete pronaći na stranici Svetišta Gospe Lurdske.