“BLAGOSLOVLJEN ONAJ KOJI DOLAZI U IME GOSPODNJE”!

Dragi župljani,

Približavamo se blagdanu-svetkovini Kristova uskrsnuća-Uskrsa.

Pred nama je Sveti ili Veliki tjedan,a označava spomen na oisljednje Kristove dane i liturgijsko uprisutnjenje njegova vazmena otajstva.

Započinje blagdanom Cvjetnice,a završava Uskrsom.

Dani u Velikom ili Svetom tjednu su vrijeme kršćanske ozbiljnosti,sabranosti,promišljanja o svetosti vremena i događaja u njemu.

Ove godine Veliki tjedan,nažalost,nećemo proslaviti onako kako bi to svi željeli,zbog situacije u kojoj se nalazimo,zbog pandemije „koronavirisa“ Covid-19 koja je zahvatila cijeli svijet,pa i našu domovinu.

Znamo da je Uskrs navažniji-najveći blagdan u životu svakog kršćanina u kojem se slavi pobjeda života nad smrću,dobra nad zlom,svjetla nad tamom,milosrđa nad grijehom. Blagdan je to novog života Isusa Krista,ali i svakog vjernika.

Zato radosno slavimo i proslavimo blagdan Uskrsa i neka nam svaka nedjelja bude spomen na Kristovo uskrsnuće-Uskrs.

Nadam se da ćemo ovaj tjedan,Veliki-Sveti tjedan proslaviti-provesti u duhu zajedništva,u pobožnosti,u molitvi,u svojim domovima,obiteljima,“kućnoj crkvi“.

Sve vas lijepo pozdravljam,naravno da mi nedostajete,i neka vas Uskrsli Krist prati na vašem životnom putu, i neka vam bude Put, Istina i Radost u životu. Želim vam obilje Božjeg blagoslova!

Želim vam blagoslovljen Veliki tjedan i sritan i blagoslovljen USKRS!

Vaš župnik

don D. Dukić

Fotografija Župa sv. Ante, Komin.