ZAGREB (IKA)

Jerihonsko bdjenje za nerođene održava se od 1. do 7. veljače u crkvi Presvetog Srca Isusova u sklopu bolnice ‘Sestara milosrdnica’ u Vinogradskoj ulici u Zagrebu.

Nakon Splita, Vukovara i Vinkovaca, i Zagreb se pridružuje borbi za život na koljenima učvršćujući se tako u molitvi, što je jedan od tri temeljna stupa na kojima počiva udruga ‘Hrvatska za život’ u sklopu koje djeluje i inicijativa ’40 dana za život’, organizator prvoga Jerihonskoga bdjenja za nerođene u Zagrebu.

Članica inicijative Dijana Brozović pojašnjava kako je Jerihonsko bdjenje skraćeni naziv molitve i bdjenja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje traje sedam dana i sedam noći: “Možemo reći da je to svojevrsno ratovanje na koljenima pred Gospodinom i s Gospodinom koji ruši zidine naših grijeha i utvrde naših slabosti i rana.“

Nakane toga Jerihonskog bdjenja su: za grad Zagreb, za kajanje za grijeh pobačaja, za rođenje svakog začetog djeteta, za obraćenje grešnika, za majke i očeve ranjene pobačajem, za blagoslov obitelji i plodnost potomstvom, za liječnike i medicinsko osoblje, za domovinu i zakone koji će štititi život te za osobne nakane molitelja.

Bdjenje je počelo u ponedjeljak 1. veljače misom koju je u 8 sati prevodio župnik župe Presvetog Srca Isusova – Bolnica Milosrdnih Sestara u Zagrebu vlč. Božo Belinić, a potom se nastavilo sedmodnevnim klanjanjem pred Presvetim. Svakoga dana slavi se misa u 18.30 sati.

S obzirom na epidemiološke mjere i ograničeni broj vjernika u crkvi, za sudjelovanje u bdjenju potrebno se prijaviti na broj 091 724 1044 ili 092 396 9905. „Dobrodošli su svi koji žele doći pokloniti se Gospodinu i moliti za nerođene“, poručuje Dijana Brozović.