Njihov stav je da je seksualna i reproduktivna zdravstvena zaštita slična onoj slobodi koja im omogućava stvaranje glazbe jer nitko nije istinski slobodan ako ne može odlučivati o vlastitom tijelu.
Autor: catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R. Photo: catholicnewsagency.com četvrtak, 29. kolovoza 2019. u 13:12

Preko 130 glazbenika s američke ‘scene’ potpisalo je peticiju organizacije Planned Parenthood protiv nedavno objavljenih zakona o ograničenju pobačaja u nekoliko saveznih država.

– Glazbenici cijele zemlje solidarne su s Planned Parenthoodom. Njihov stav je da je seksualna i reproduktivna zdravstvena zaštita slična onoj slobodi koja im omogućava stvaranje glazbe jer nitko nije istinski slobodan ako ne može odlučivati o vlastitom tijelu – stoji u izjavi službene stranice organizacije koja vrši najveći broj pobačaja u svijetu.

Među glazbenicima koji su potpisali peticiju su neki od najpoznatijih pjevača: Ariana Grande,Carole King, Demi Lovato, the Foo Fighters, Idina Menzel, Katy Perry, Lady Gaga, Mackelmore, Miley Cyrus, Nine Inch Nails, Norah Jones i T-Pain, izvijestio je Catholic News Agency.

S druge strane, pro-life zagovornici žestoko osporavaju tvrdnju spomenute organizacije da je slobodan pristup pobačaju oblik slobode.

– Pobačaj omalovažava ženu koja time zapravo postaje žrtva. Naša tijela trebaju biti slobodna od svakog oblika nasilja, uključujući i pobačaja – rekla je Molly Sheahan iz organizacije “We Are Pro-Life Women”.

– Tri četvrtine Amerikanaca, uključujući 79% tamnoputih i latinoamerikanaca zalaže se za zabranu ili ograničavanje pobačaja. Čak se i značajna većina demokrata te pro-choice osoba zalažu za ograničenje pobačaja – dodala je Sheahan.

Jeanne Mancini, predsjednica američkog Hoda za život rekla je kako je žalosno što ljudi u ‘industriji zabave’ podržavaju nešto užasno i mračno poput pobačaja.

– Koliko god bile Hollywoodske elite moćne, one ne mogu promijeniti temeljnu istinu da pobačaj oduzima život jednoj osobi, da ranjava onoga tko ga vrši te da je Planned Parenthood najveći vršitelj pobačaja u zemlji – kaže Mancini.

U prvim mjesecima 2019. godine nekoliko saveznih država donijelo je zakone kojima je ograničen pristup pobačaju. Neke države poput Alabame potpuno zabranjuje pobačaj, dok zakon u Arkansasu i Utahu ograničava pobačaj do 18. tjedna trudnoće. Ti zakoni još uvijek nisu stupili na snagu, a organizacije koje zagovaraju pobačaj vrše pritisak da se to ne ostvari.

laudato.hr