Foto: fah

“Najavljeni kandidat za predsjednika HDZ-a dr. Miro Kovač nikad nije podržavao, niti tražio ratifikaciju tzv. Istanbulske konvencije, kako to u javnosti opetovano i neistinito pokušavaju prikazati Andrej Plenković i njegov izborni stožer.”, ističu iz Izbornog stožera Opcije za promjene.

> HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj skupštini o Istanbulskoj konvenciji: ‘Mi smo isprovocirali svoje biračko tijelo’

>Vatikan rodnu teoriju nazvao ‘kulturološkom i ideološkom revolucijom’

>GREVIO: Hrvatsku bi u provedbi IK nadzirale istomišljenice Sanje Sarnavke i Rade Borić

>Rodna ideologija: Bernardić hvali Plenkovićev pomak prema redefiniciji obitelji i braka

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Kao što je hrvatskoj javnosti poznato, dr. Miro Kovač usprotivio se među prvima u HDZ-u ratifikaciji tzv. Istanbulske konvencije. U Hrvatskom je saboru – unatoč inzistiranju i pritiscima Andreja Plenkovića – 13. travnja 2018. protiv nje i glasovao.

Glasnogovornik stožera Andreja Plenkovića manipulira sadržajem iznesenim na tiskovnoj konferenciji održanoj 25. studenog 2014. godine, prigodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Dr. Miro Kovač se tada kao međunarodni tajnik obratio u ime Predsjedništva HDZ-a i nijednom riječju nije spomenuo ni ratifikaciju ni tzv. Istanbulsku konvenciju, kao što pokazuje njegova izjava (u trajanju od 21 sekunde):

„U ime Predsjedništva stranke i u ime muškog dijela stranke pridružujem se osudi svakog oblika nasilja nad ženama u društvu. Iskazujem podršku jednakopravnom statusu žena u hrvatskom društvu i vrednovanju statusa žena u hrvatskom društvu. Hvala lijepa.“

Cjelovitu snimku izjave dr. Kovača možete poslušati na niže navedenom linku sa službene HDZ-ove stranice (https://moj.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-pozivamo-milanku-opacic-da-hitno-pripremi-konvenciju-o-borbi-protiv-nasilja).

Podsjećamo javnost da je Andrej Plenković, bez ikakvih konzultacija na nadležnim stranačkim tijelima, 8. ožujka 2018. godine, na sjednici Vlade Republike Hrvatske, najavio ratifikaciju tzv. Istanbulske konvencije.

Predsjedništvo stranke je o tzv. Istanbulskoj konvenciji raspravljalo tek 12. ožujka 2018. godine, što najbolje pokazuje koliko Andrej Plenković drži do mišljenja stranačkih tijela i tim je postupanjem podijelio članstvo i biračko tijelo, stoji u priopćenju Opcije za promjene.

Izvor: narod.hr