Svim našim župljanima,dragim čitateljima naše župne stranice,kao i svim ljudima dobre volje želimo blagoslovljen i sretan Božić. Proslavili smo noćas svetkovinu rođenja Kristova na misi polnoćki. Prije mise bio je igrokaz koji su nam prikazali članovi udruge HKZ“MI“ Komin. Svetu misu su pjesmom pratili naši župni pjevači.

Fotografija Župa sv. Ante, Komin.

U propovjedi nas je župnik podsjetio da se upitamo: Što je to za mene Božić? Istaknuo je da to treba za vjernika biti poticaj kakav treba biti. Treba biti puna srca,ljubavi,dobrote. Trebamo se upitati: Kakva je moja vjera. Od prigode do prigode ili svoju vjeru živim cijelu godinu? Događaj Božića nam prikazuje koliko je naš Bog velik. Došao je na Zemlju kao dijete. Postao je jedan od nas,da bi mi postali Njemu slični,istaknuo je župnik. Ali mi kao ljudi slabi imamo stotine izgovora kada se ne želimo približiti Bogu.Teško nam je Bogu dati mali dio svojeg vremena. Župnik nas je pozvao da nam rođeni Spasitelj bude svjetlost koja nas vodi u našem životu.Pozvao je i roditelje,očeve i majke da budu zvijezda vodilja u odgoju svoje djece. Da daju pozitivan primjer kršćanskog življenja svojoj djeci. Jer djeca šute,gledaju i uče iz primjera. Na kraju propovijedi nas je pozvao da svoj život promijenimo na bolje,te da odbacimo stvari koje nas spriječavaju da budemo slični Njemu.

Fotografija Župa sv. Ante, Komin.

Fotografija Župa sv. Ante, Komin.

Fotografija Župa sv. Ante, Komin.

Po završetku svete mise puku je podijeljen svečani blagoslov. Bilo je lijepo večeras biti u Kominu i na svetoj misi proslaviti Božić. Od badnjaka ispred crkve,igrokaza,do pjevača koji svojom pjesmom svaki put slaveći Boga svojom pjesmom unesu duh Božića u naše mjesto. Hvala svima!

Više slika imate na slijedećoj poveznici: https://www.facebook.com/%C5%BDupa-sv-Ante-Komin-226940620827812/