Bill Gates
Foto: Fah

Osnivač Microsofta Bill Gates još 2015. rekao je: ‘Stiže nam pandemija, a mi umjesto da se pripremamo na nju kao za rat, pravimo se da se ništa ne događa’. Isto je ponovio u studenom 2019. godine otkrivajući svoje predviđanje o nadolazećoj zdravstvenoj pošasti koja će, po Gatesu, uskoro ‘protutnjati svijetom’., piše 24 sata.hr

Također, već je tada rekao kako će biti riječ o bolesti koja će se širiti slično kao gripa, no to neće biti gripa već ‘bolest koju svijet još dosad nije vidio, a to će se dogoditi u nekom trenutku u sljedećih 10 godina’.

 

No, Gates nije završio s upozorenjima, pa je tako za njemačke medije izjavio da nam vjerojatno stiže još jedna koja bi mogla biti i do 10 puta gora od pandemije koronavirusa.

– Ova je pandemija loša, no buduća pandemija mogla bi biti 10 puta ozbiljnija – rekao je te apelirao na vlade država cijelog svijeta da se bolje pripreme na zdravstvene prijetnje koje nam stižu.

–  Trenutačno za nekontrolirano širenje nekog takvog ili još opasnijeg virusa nismo spremni – prenosi njegove riječi Entrepreneur.

Ipak, kaže da postoji ‘pozitivna strana Covida’, ako je se takvom može nazvati, a to su dosadašnje lekcije koje nam je dala, a ojačale su nas i educirale. Pozvao je vlasti da da pravedno distribuiraju cjepivo i istaknuo kako se nada da će se situacija ipak promijeniti tijekom sljedećih godina.

– Tome će sigurno doprinijeti i daljnji napredak znanosti i tehnologije te ćemo, osim epidemioloških znanja koja smo stekli tijekom korone, moći iskoristiti sve prednosti lijekova, testiranja, cjepiva … – ističe Gates.

Izvor: narod.hr/24sata