O Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! Misli su to razbojnika koji je raspet bio sa Isusom. Misli su to,mogli bismo reći i većine kršćana. Ali mnogi unatoč tim mislima neće baštiniti to kraljevstvo. Na žalost to je tako. Razlog je jednostavan,iznevjerili su svojeg kralja. Služili su lažne kraljeve i gospodare ovoga svijeta jer im je to bilo lakše, unosnije. Dobro za položaj u društvu, korištenje raznih povlastica. Međutim, moć ovozemaljskih kraljeva je ograničena. Traje određeno vrijeme. Određeni događaji u društvu uvjetuju kraj moći tih kraljeva. Revolucije, ekonomsko stanje, u uređenijim društvima ti kraljevi padaju na izborima….Ili se dogodi izdaja u vlastitim redovima od onih koji su im služili. A onda njihovi sljedbenici mogli bismo reći padaju zajedno sa njima. Mnogima od tih sljedbenika je urođena prevrtljivost. Pa samo preobuku košulje i nastave služiti novog gospodara. Ali njihovi postupci više od drugoga govore o njima samima. To su opisi ovozemaljskih kraljeva.

A opis Gospodina Kralja? To je vladar svega stvorenoga koji sa svime upravlja, kojem sjaj nikada potamniti neće, koji se odano i brižno brine za svoje sljedbenike. Toliko se brine da je za svoje sljedbenike dao život. Kruna je Njegova od trnja, plašt od tkanine natopljene vlastitom krvlju. Prijestolje mu je neudobna stolica na kojoj sjedeći trpi udarce i pogrde,a sve da bi svojim sljedbernicima osigurao život vječni.

Sada recite iskreno: Poznajete li iti jednoga ovozemaljskog kralja koji bi ovo učinio za svoje sljedbenike? Ako ga pronađete,onda mu se poklonite i služite mu. A ako ga nema,zašto onda služimo lažne kraljeve? Svatko za sebe treba promisliti o ovome pitanju. Jer odgovor na ovo pitanje određuje našu budućnost.

Dakle neće nam je odrediti Bog,nego mi samo svojim djelima i postupcima. Sloboda je nešto najveće što nam je Kralj kraljeva mogao darovati. Nema u njega ucjena i prijetnji zbog slobodnog govora,pisanja i izražavanja, ne isključuje on ljude iz svojeg stada zbog toga jer govore protiv Njega. On strpljivo čeka da mu se ti zalutali vrate. Danas smo vidjeli kako Izraelci pomazuju Davida za svojeg kralja. Međutim usprkos tome, mira nemaju. Dok ih je vodio Jahve Svevladar,slikovito rečeno,imali su i ptičjeg mlijeka. Sam Bog je rješavao njihove poteškoće. Ali odlučiše oni zakraljiti smrtnika. Prvo Šaula,a onda Davida. I više ne imaše mira do dana današnjega.

Trebaju li našem narodu pusti lažni kraljevi? Zašto ti lažni kraljevi u našem društvu imaju sljedbenike? Svojim radom i donošenjem zakona koji se protive zakonu Boga živoga otvoreno staju u sukob sa Kraljem kraljeva, Isusom Kristom. Što je najgore, mnogi vjernici ih slijede zbog raznih izgovora. A najčešći je da vjernik treba birati manje zlo. Ali zašto uopće treba birati zlo? Zašto ne bira dobro? Puno je pitanja koja moramo sebi postaviti. Svakom vjerniku je dobro poznato što Isus Krist želi od njega. Traži čisto srce i čvrstu nepokolebljivu vjeru. Jer na dvije se stolice ne može sjediti. Može se prevariti ljude,ali Boga ne!

I zato dragi prijatelji slijedite jedinoga, istinskoga i pravoga Kralja. Isusa Krista. Posvetite mu svoja srca, svoju obitelj. Posvetimo Mu svoju Domovinu i njene vladare da svojim postupcima pokažu svijetu da postoji narod koji djelima slijedi ono što mu je Bog zacrtao. Jer samo tako može naprijed. Sve drugo su lažna obećanja koja vode u nemire. Zato slijedite Krista Kralja i unesite mir u vaša srca. Da na koncu ovozemaljskog života uzviknete: O Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! I da vas Gospodin čuje i primi među svoje svete. Mir vam i dobro!