Ove Pepelnice, 17. veljače, počinje korizmena molitvena inicijativa za obnovu Hrvatske i hrvatskog naroda “Krvi Kristova, obnovi hrvatski narod i našu domovinu”.

U srcima molitelja ujedinjenih u zajedničkoj molitvi probudila se čežnja da se hrvatska zemlja još više natopi molitvom. Uključi se u zajedništvo molitelja i doprinesi preobrazbi svoje Domovine!

Kroz 40 dana zazivati će se Kristova krv za sva stradanja, nesreće i grijehe koji su se tijekom povijesti dogodili i učinili u Hrvatskoj.

Glavna nakana molitvene inicijative je zadovoljština i pomirenje za svu prolivenu krv i žrtve na prostoru naše domovine, za žrtve iz našeg naroda u svijetu s posebnim naglaskom na duše koje u čistilištu vape za našim molitvama.

Potreba je sada posebno velika zbog pandemije i svih posljedica koje ona sa sobom donosi, a ujedno i potresa koji je načinio veliku materijalnu štetu na području Banovine. Sve to se odražava kako na našu materijalnu stvarnost tako i na duševnu i duhovnu stvarnost svakog pojedinca naše zemlje.

Svjedoci smo i sada da materijalno bez duhovnog nije dostatno, da pomoć u materijalnom bez molitve i vodstva Duhom Svetim postaje izvor nemira i nereda.

Molitva i duhovna stvarnost treba biti primarna i na nju se trebamo oslanjati kako bi sve ono što radimo uistinu bilo plodonosno.

Gdje je velika potreba tu je i velika milost Božja kao odgovor na naše vapaje!

Citati iz Svetog Pisma koji su potaknuli ovu nakanu u kojima se prepoznaje i potreba i milost:

Slušaj! Krv brata tvoga iz zemlje k meni viče( Post 1,40)

Jer svidjelo se Bogu u njemu nastaniti svu Puninu i po njemu, uspostavivši mir krvlju križa njegova – izmiriti sa sobom sve, bilo na zemlji, bilo na nebesima. ( Kol 1, 19-20)

U ovoj korizmenoj molitvenoj inicijativi obnove po Kristovoj krvi pozvani su svi na sudjelovanje, a to mogu učiniti tako da odaberu po svom izboru neke od preporučenih pobožnosti i molitvi na ovu nakanu:

Molitelji se mogu informirati o samoj molitvenoj inicijativi putem društvenih mreža Instagram ili Facebook stranice. Za sve poticaje, pitanja možete nas kontaktirati na email: zagovorna.mreza@gmail.com

Zagovornu mrežu za Hrvatsku pokrenula je Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetome Hrvatske prije dvije godine.  Preko 1000 molitelja uključeno je u zagovornu mrežu koji svakodnevno zagovaraju za Hrvatsku i hrvatski narod prikazujući svetu misu, post i molitvu krunice na određene nakane.

Zagovorna mreža za Hrvatsku podigla je u brojnim župama euharistijska klanjanja za domovinu koja se održavaju svaki treći petak u mjesecu.

Stalna nakana je: Novi izljev Duha Svetoga na hrvatski narod; krštenje u Duhu Svetom svih osobito mladih.

Katekizam Katoličke Crkve nas uči da „zagovarati znači iskati nešto u prilog drugoga, (…) kršćansko zagovaranje sudjeluje u Kristovu zagovaranju.

Onaj koji moli posredujući, ne traži samo »svoje nego i ono što se tiče drugih« (Fil 2, 4), tako daleko da moli i za one koji mu čine zlo (KKC – 2635)“.

Gospodin nas potiče: „Bdijte i molite“ ( Mt 26,41).

Hrvatski narod osvjedočio se u snagu zagovorne molitve kroz Domovinski rat gdje je Gospodin štitio svoj narod i davao mu iznimnu snagu i vještinu.

Svatko je pozvan priključiti se iz ljubavi prema domovini.

Neka Gospodin po molitvama i zagovaranju preobrazi ovu našu lijepu zemlju i izlije obilje blagoslova.