ZAGREB (IKA)

Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije petu godinu organizira program pod nazivom „Dođi i vidi“ čiji je voditelj povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije vlč. Jakov Rađa. Program pod nazivom „Dođi i vidi“ namijenjen je mladićima koji razmišljaju o svećeničkome pozivu te jedan period života žele posvetiti razlučivanju o tome koja je Božja volja za njihov život, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Mladići koji su do sada sudjelovali u programu svjedoče kako im je on pomogao u razlučivanju Božje volje te odluci je li svećenički poziv za njihov život pravi put.

Program započinje u listopadu, a završava u lipnju 2021. te se sastoji od redovitih tjednih susreta i povremenih duhovnih obnova s ciljem polaganoga uvođenja u umijeće razlučivanja kako bi se Božji plan za vlastiti život bolje shvatio i prihvatio. Cilj susreta je stvoriti obiteljsko okruženje u kojem je sloboda na prvom mjestu, u kojem nema zabranjenih pitanja i u kojem svatko može rasti u spoznaji plana koji Bog ima s njim jer mladićima koji razmišljaju o svećeničkom pozivu program daje svojevrsne alate za razlučivanje Božje volje.

Ovim programom želi se pomoći mladićima koji razmišljaju o svećeničkome pozivu da vide je li to njihov put kako će oni stići do jednoga ispunjenog života u Crkvi.

Program „Dođi i vidi“ održava se u prostorijama Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja na adresi Kaptol 29. Za sudjelovanje u programu potrebno se prijaviti putem e-adrese: pozivi@zg-nadbiskupija.hr .