ZAGREB (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, kao i svake godine, odgovarajući na čestitke što ih je primio od predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, uputio je čestitku u kojoj joj je u ozračju božićne radosti zaželio obilje snage i Božje pomoći u obnašanju odgovorne državničke službe na dobrobit svih građana Lijepe naše.

„Od srca Vam zahvaljujem na čestitkama, koje ste prigodom Božića i Nove godine uputili meni, svećenicima, redovnicama i redovnicima te svim katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije.

U ljudskim susretima i čestitanjima prisutan je Bog, koji se u Betlehemu objavio u Djetetu te se puninom svoga božanstva nastanio u našoj povijesti kao Emanuel – Bog s nama. Betlehemski prizor u kojem je novorođeni Isus u središtu ljubavi Marije i Josipa, divljenja anđela i pastira te poklona mudraca, privlačan je nama vjernicima i svim ljudima dobre volje.

U ozračju božićne radosti želim Vam obilje snage i Božje pomoći u vršenju odgovorne državničke službe na dobrobit svih građana Lijepe naše.

S izrazima ljudske i kršćanske blizine, Vama, Vašoj obitelji i svim suradnicima čestitam Božić te želim blagoslovljenu novu 2020. godinu“, napisao je u čestitki kardinal Bozanić.