Proslavili smo danas svečanom svetom misom spomendan bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika. U našoj crkvi mu je podignut i oltar.

 

 

 

 

 

 

Na početku propovjedi don Dražen nas je upoznao sa životom blaženika. Bio je savjest jednog teškog vremena i mnogih porobljenih naroda,primjer hrabrosti i glas svih onih kojima je sloboda oduzeta,nastavio je župnik. Blaženi kardinal nije bio ni lijevi ni desni,već onaj koji vrši i sluša zapovjedi Božje. Naveo je župnik misli blaženika da na svijetu postoji samo jedna rasa, Božja rasa,Božja stvorenja. Bio je borac i protiv nacizma i komunizma koji su isključivali Boga iz svakodnevnog života,rekao je don Dražen. Do kraja je ostao odan Bogu, Crkvi i Domovini,a snagu je crpio u molitvi. Spoenuo je župnik i njegovu rečenicu: Ili si katolik ili nisi,između nema. Jer ne može se biti katolik u crkvi,a u javnosti se ponašati i živjeti kao poganin! Na kraju nas je pozvao da budemo kao blaženi Stepinac svjedoci u svojem vremenu.

 

Dao dragi Bog da u bliskoj budućnosti naš blaženik bude proglašen svecom. Iako mi duboko u svojim srcima vjerujemo da on to već jest.