Foto: Fah/Facebook (Fotomontaža: Narod.hr)

Nakon vijesti o uhićenju Damira Škare, osvajača olimpijske medalje u boksu i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a zbog optužbi za silovanje, Index je objavio članak kojeg potpisuje G.D., najvjerojatnije Gordana Duhačeka, naslova “Kolinda, Gospa, popovi, HDZ, molitva i križevi – to je Škarin Facebook” te za naslovnu fotografiju istaknuo izrezanu fotografiju dr. Željke Markić.

Iskoristili su naime izrezanu fotografiju dr. Željke Markić napravljenu tako da se ne vide drugi ljudi na fotografiji, već isključivo optuženi Škaro i gospođa Markić. Takvu izrezanu fotografiju spojili su s fotografijom gdje se vidi Škaro s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i stavili u kontekst optužbi za silovanje. Unatoč tome što je Škaro objavljivao fotografije s brojnim javnim osobama iz političkog, ali i sportskog života (premijerom Andrejem Plenkovićem, Davorom Šukerom, Miroslavom Ćirom Blaževićem, bivšim premijerom Matešom…), Index je za glavnu ilustraciju odabrao upravo s predsjednicom i dr. Markić.

Također, u svojim objava na društvenim mrežama, Matija Babić, pokretač portala Index.hr, vrijeđa vjernike , dr. Markić i druge, stavljajući ih u kontekst optužbi za silovanje.

> Novinar portala Index i LGBT aktivist Duhaček narugao se hrvatskoj budnici: Je li ovo vrijeđanje nacionalnih osjećaja i govor mržnje?

Epilog zamolbe: Čitatelji poslali stotine poruka s poveznicom na blog čije je postojanje Matija Babić negirao na sudu

Indexov Matija Babić Blanku Vlašić nazvao ‘vjerskim fanatikom ispranog mozga’

Uskoro odluka suda o tužbi UiO protiv Indexa za diskriminaciju katolika u Hrvatskoj 

Uz objavu fotografije Damira Škare s križem, Babić je naveo:

“Opet hajka na vjernike.

Sad bez zaj*******: kad netko voli isticati svoju “vjeru”, bježite glavom bez obzira. Postoje solidne šanse da će vas pokrasti ili silovati, a ako je u politici oboje.”

Foto: Snimka zaslona Facebook

Zatim je podijelio Indexov članak i napisao:

“Da li se uz Markićku svojevoljno ikad slikao netko tko nije ubojica djece, ratni zločinac, silovatelj, pedofil, notorni kriminalac ili generalno ljudsko smeće?”

Foto: Snimka zaslona Facebook

Inače, riječ je o fotografiji s proslave Dana državnosti na Pantovčaku:

Prije tih objava Babić se uglavnom hvali svojim putovanjima u inozemstvu.

Podsjećamo da je inače Matija Babić pravomoćno osuđen zbog utaje poreza.

Babić je 2014. godine osuđen da je zajedno sa suradnicom Vanom Šalov Violić fiktivnim ugovorima tvrtku Prva stranica d.o.o oštetio za skoro 2.8 milijuna kuna.

Dobio je godinu dana zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro, a izrečena mu je i novčana kazna od 300.000 kuna. Prema presudi, Babić i Šalov Violić su zajedno u državni proračun morali uplatiti oko milijun kuna, a tvrtki koju su oštetili oko 600.000 kuna. Matija Babić na zagrebačkom je Županijskom sudu priznao nedjelo te je temeljem nagodbe s tužiteljstvom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koja mu je zamijenjena radom za opće dobro.

Početkom 2016. godine Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Sport Indexa d.o.o, jedne od izdavačkih tvrtki vlasnika i osnivača portala Index.hr Matije Babića, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s utvrđenim dugom od preko 290.000 kuna.

Izvor: narod.hr