Na poticaj Portugalske biskupske konferencije odazvale su se čak 23 zemlje!

Na svetkovinu Blagovijesti čak 24 zemlje posvetile su se Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu u svetištu Gospe Fatimske u Fatimi, prenosi Catholic News Agency.

Na jučerašnjom slavlju koje je uključivalo molitvu krunice i litanije tražeći od Blažene Djevice Marije da se mole za nevoljnike, biskup i kardinal Antonio Marto obnovio je posvetu Portugala i Španjolske Isusu i Mariji te dodao još dvadeset i dvije druge zemlje.

Ova posveta je svojevrsan odgovor na globalnu pandemiju koronavirusa, a najavila ju je Portugalska biskupska konferencija prošlog tjedna. Ubrzo nakon njihove najave, Španjolska biskupska konferencija zatražila je da se njihova zemlja uvrsti u tu posvetu.

Portugalski biskupi potom su pozvali ostale biskupske konferencije, a odazvale su se: Albanija, Bolivija, Kolumbija, Kostarika, Kuba, Slovačka, Gvatemala, Mađarska, Indija, Meksiko, Moldavija, Nikaragva, Panama, Paragvaj, Peru, Poljska, Kenija, Dominikanska Republika, Rumunjska, Tanzanija, Istočni Timor i Zimbabve.

U svojoj najavi Portugalska biskupska konferencija napomenula je da je prije točno 36 godina sveti papa Ivan Pavao II. posvetio cijeli svijet Bezgrešnom Marijinu srcu.